"In het voorjaar heeft sv Apollo'69 een pitch aangeleverd bij de Rabobank om in aanmerking te komen voor de nieuwe sponsorstrategie van de Rabobank. In deze pitch moest worden uitgelegd voor welke uitdagingen we staan als sv Apollo'69 en welke ondersteuning we daarbij kunnen gebruiken.

We hebben als sv Apollo'69 in onze pitch aangegeven dat het belangrijk is dat de vereniging mee verandert met de tijd en meer toekomstbestendig wordt. Verenigingen die zich blijven richten op één kernaanbod van activiteiten (in ons geval voetbal) zullen het naar verwachting steeds moeilijker gaan krijgen. We willen hierop anticiperen en als club ons meer gaan open stellen voor behoeften en ideeën van onze omgeving (leden en niet leden). Om de vereniging toekomstbestendig te maken gaan we inventariseren wat de behoeften zijn binnen en buiten de vereniging, welke sport- of andere activiteiten gewenst zijn. Hierbij zal ook contact opgenomen worden met andere verenigingen en organisaties in het dorp om de mogelijkheden te bekijken om meer in combinatie activiteiten op te pakken. Door het inspelen op de behoeften van vereniging en omgeving willen we als vereniging een groter maatschappelijk belang gaan krijgen. De bijbehorende ambities hierbij zijn: de leefbaarheid van het dorp vergroten, meer doelgroepen bedienen en een stevigere verankering van de continuïteit van de vereniging.

 

Vele verenigingen en stichtingen hebben zich aangemeld met een pitch, dus er moest een keuze worden gemaakt door de Rabobank. Vlak voor de zomervakantie hebben we als sv Apollo'69 het goede nieuws te horen gekregen: we krijgen professionele begeleiding vanuit de Rabobank/NOC*NSF om het doel te realiseren dat we onszelf hebben gesteld in de pitch. Op de foto vindt de ondertekening plaats van de overeenkomst voor het Rabobank/NOC*NSF-traject, bij Rabobank Oosterschelde in Goes (op de tweede foto staan de vier geselecteerde verenigingen uit de regio Goes/Zuid-Beveland welke professionele ondersteuning krijgen voor de ingediende pitch: Apollo'69, Blauw-Wit, DWO'15 en Kloetinge). We zijn heel blij dat we nu met onze pitch aan de slag kunnen!

Volgende week gaan we van start met het Rabobank/NOC*NSF traject bij sv Apollo'69, onder begeleiding van de procesbegeleider van het NOC*NSF, Evelyn van der Haar, en gaan we kijken op welke wijze we het traject het beste op kunnen pakken. We willen graag zoveel mogelijk mensen bij dit traject betrekken (bestuurs-en commissieleden, trainers, leiders, ouders van jeugdleden, andere vrijwilligers, etc) en zouden het geweldig vinden dat een ieder meedenkt over de toekomst van onze vereniging en de samenwerking in onze dorpsgemeenschap. Binnenkort horen jullie meer!"

Groet, Adrie

 

 

 

Aanvullende gegevens