VV Spui 1- Sv Apollo 69

Na de 2 grote nederlagen tegen MZVC en Patrijzen afgelopen weken, en nog maar een totaal van 4 punten in de competitie na 5 wedstrijden werd het eens tijd om een goede partij op de mat te leggen, en de punten mee te nemen.
Tegenstander Spui heeft het dit seizoen ook lastig. Met maar 3 punten uit 6 wedstrijden, en een doelsaldo van -17 gaat het deze ploeg ook niet voor de wind. Een mooi moment voor ons om te kijken of we het Spui lastig kunnen maken, wat voor ons een traditioneel lastige tegenstander is. Met een vrijwel complete selectie konden we om 12:45 vertrekken naar de overkant. Nadat de laatste auto ook aanwezig was( deze scheen over België te rijden:) ) konden we kleedkamer in voor de bespreking.Jordy kwam met de volgende opstelling: Uiteraard Ramon op de goal. Tom en Robin K vormde centrale duo achterin. Robin V was de linksback deze wedstrijd. De rechtsback van vandaag was Roy die de plek innam van Jaimy die vanwege familieomstandigheden niet mee was( Nogmaals sterkte). Het middenveld werd gevormd door Jelle, Robert-Jan en Ard-Jan. De voorhoede bestond uit Moreno vanaf links, Roan vanaf rechts en Jeffrey in het centrum.
De bank werd warm gehouden door Marcus, Jermaine en Justin.

Op een prima bespeelbaar veld was het al snel duidelijk dat Spui voornamelijk de lange bal zal hanteren. Wat de laatste wedstrijden vaak mis ging, en we al heel snel achter kwamen ging vandaag een stuk beter. Wij hadden veel balbezit en konden dit al snel omzetten in wat kleine kansen. Wat schoten van afstand van Moreno in de beginfase zette de toon voor de rest van de wedstrijd. Na een kwartier krijgt Spui een vrije trap aan de linkerkant net op onze helft. Deze valt net over Robin heen en de spits van Spui kopt de bal in de verre hoek. Helaas 0-1, maar net als in de vorige wedstrijden rug rechten en doorgaan. We raakten er niet van in de war en bleven gevaarlijk de rest van de 1e helft, vaak was het dan net de laatste bal die niet lekker aankomt. Na een 35 minuten geeft Ard-Jan een goede voorzet op Jeffrey die zijn hoofd er tegen kan zetten. De bal verdwijnt in het doel, en tegelijkertijd gaat de vlag omhoog voor vermeend buitenspel. De Scheids gaat even polshoogte nemen bij de beste man, en besluit het doelpunt (on)terecht af te keuren. Vlak voor rust krijgt Moreno de bal aangespeeld vanaf links, passeert zijn mannetje, trekt naar binnen en plaatst de bal mooi in de verre kruising. Toch lekker zo vlak voor rust. Er viel nog 1 (vol)treffer te betreuren. Deze kwam op naam van centrale verdediger van Spui die de bal verwoestend hard over de zijlijn schoot tegen het hoofd van de moeder van de linkshalf. Toen de mevrouw omhoog geholpen was vond de scheids het welletjes en floot voor de rust.

In de rust even een lauwe thee naar binnen, en de 1e helft evalueren. Waren er allemaal over eens dat als je net zo blijft voetballen als in de 1e helft er genoeg ruimte zal komen, en zo dus nog genoeg kansen kon creëren.

De 2e helft begon hetzelfde als de 1e helft. Spui de lange bal, en wij vooral veel balbezit, al konden wij dit niet gelijk omzetten in kansen. Na 10 minuten steekt Robin K de bal door het midden, word onderweg nog aangeraakt? En kan Jeffrey alleen op de keeper af. De vlagger had ondertussen zijn vlag maar weer eens omhoog gestoken maar dit werd genegeerd door de scheids. 1 op 1 met de keeper maakt Jeffrey geen fout en plaatst de bal langs de keeper in de goal. 1-2 en nu doorpakken zou je denken. Maar we laten de touwtjes wat vieren en Spui lijkt dit te voelen. Een bombardement aan lange ballen, en wat foutjes levert kleine kansen op voor Spui, maar niet meer dan dat. Even later nog een goede kans voor Ard-jan die de bal tegen de paal plaatst. Ondertussen is Marcus ingevallen voor de hard werkende Roan. Marcus liet al gauw zien waarvoor hij in het veld is gezet. Hard werken en een hoop snelheid. Een kwartier voor tijd volgt er een steekbal van Jelle of Robert-Jan? op Marcus, en kan alleen op de keeper af met Jeffrey en Moreno naast hem. Marcus besluit zelf te schieten, maar de keeper kon er net een voet tegenaan krijgen. De bal blijft echter stil liggen in de 5 meter, en dat is voor Jeffrey een koud kunstje om de 1-3 binnen te tikken. De vlagger stak zijn stok maar weer is tevergeefs de lucht in bij de steekbaal, maar werd weer genegeerd door de scheids. Het laatste kwartier kwam Justin het veld nog in voor Jelle, en mocht Jermaine ook nog even zijn kunsten vertonen, en kwam erin voor Jeffrey. Het is jammer dat er in de laatste 10 minuten geen doelpunten meer vallen. Goed voetbal, heel veel ruimte, maar in de laatste fase net iets tekort om de score uit te breiden. Na 90 minuten vond de scheids het welletjes en floot af.

Ondanks dat we niet aan het doelsaldo hebben kunnen werken, toch een goede wedstrijd afgeleverd met veel strijd. Nu niet te hard van stapel lopen, want een sterke tegenstander was Spui ook niet. Wel proberen deze lijn door te trekken, en dit elke week kunnen opbrengen. Als eerste volgende week tegen Jong- Ambon. Een inhaalwedstrijd voor ons. Omdat deze wedstrijd in de 1e speelronde werd afgelast, omdat de gemeente Middelburg vergeten was om te sproeien in de droge zomer. Hoe deze wedstrijd verlopen is lees je van de gevaarlijkste man van vandaag Moreno.

Aanvullende gegevens