Zaterdag 15 december 2018,

Vandaag staat de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op het programma. We treden thuis aan tegen Nieuwland. Er was nog even onduidelijkheid of de wedstrijd door zou gaan vanwege de koude nacht. Maar om 11 uur kregen we het berichtje dat de wedstrijd definitief door zou gaan. Dus verzamelden wij ons om 13.00 uur op de Zuudoek.
Na het omkleden hield Jordy een kleine bespreking. Hij maakte duidelijk dat we vandaag 3 punten moesten halen om met een fijn gevoel de winterstop in te gaan. De 11 die daarvoor mochten beginnen met strijden waren:

Youri

Jaimy, Tom, Robin B, Robin V

Robin K, Jelle, Ardjan, Robert-jan

Jermaine, Bas

Wissels: Roan, Daniel, Pascal en Roy

 

Om 14.15 uur floot scheidsrechter Boodts voor de eerste keer.
Gelijk was te zien dat Apollo er vandaag zin in had. Met af en toe leuk voetbal kwamen er kleine kansjes. Rond de 7e minuut kwam de eerste corner voor Apollo. Jermaine schoot de bal naar de vrijstaande Jelle op de punt van de 16 meter, Jelle slingert de bal voor het doel en de inkomende Robin B kopt de bal in het net. Apollo heeft de snelle 1-0 te pakken!
Na deze treffer was er een lange tijd weinig gevaar van beide kanten. Het grootste deel van de 1e helft heeft zich op het middenveld afgespeeld.
In de 43e minuut kreeg Ardjan de bal ingespeeld van Tom. Ardjan stond nog een behoorlijk eindje van het doel vandaan maar bedacht zich om toch maar eens uit te halen en dit deed Ardjan met succes. Een dwarrelende bal (die houdbaar leek voor de keeper) verdween in het net 2-0!
Met deze tussenstand gingen we de rust in.
In de rust maakte Jordy duidelijk dat we niet moesten verslappen de 2e helft. Wij hebben er nog wel eens een handje van om veel te slap uit de kleedkamer te komen namelijk. De duels moesten dus vanaf het fluitsignaal weer vol worden aangegaan.
De 2e helft begon en het leek erop dat Apollo dit keer niet verslapte na de rust. Het werd goed dicht gehouden achterin en voorin deden ze er alles aan om kansen te creëren.
In de 64e minuut een corner voor Nieuwland. Deze werd richting de eerste paal getrapt waar Youri naar toe kwam. Helaas raakte hij de bal niet goed en via zijn vuisten ging de bal in het eigen doel 2-1.
Na deze treffer ging Apollo weer wat meer druk zetten en dit resulteerde in een aantal mogelijkheden. In de 71e minuut kreeg Ardjan een lange bal, de keeper kwam uit maar Ardjan was eerder bij de bal. Hij zag Jermaine helemaal vrij naast hem en gaf de bal netjes af en Jermaine schoot de 3-1 tegen de touwen.
Na deze treffer werd er ook gelijk gewisseld. Robert-Jan en Jaimy gingen eruit en voor hun in de plaats kwamen Roan en Roy.
In de 73e minuut maakte Nieuwland het verschil weer 1 treffer. Een vrije trap werd bij de 2e paal gelegd en de lange verdediger van Nieuwland kopt deze in het doel 3-2.
Na deze treffer kwam er weer geloof bij Nieuwland en deze werden steeds feller. Soms een beetje te fel en dit resulteerde in een 2e gele kaart voor de rechtsbuiten van Nieuwland.
Na deze rode kaart kreeg Apollo nog grote kansen om de wedstrijd definitief op slot te gooien maar helaas stonden de paal (3x) en de lat (1x) in de weg.
Nieuwland kreeg een paar minuten voor tijd nog een vrije trap randje 16. De middenvelder van Nieuwland schoot deze richting de kruising. Maar onze keeper Youri pakte de bal klem vast uit de kruising!
In de 89e minuut kwam onze 3e wissel erin. De hardwerkende bas verlate het veld en Pascal kon nog een paar minuutjes alles geven om de overwinning veilig te stellen.
Toch kreeg Apollo geen grip meer in de laatste minuten van de wedstrijd. En omdat scheidsrechter Boodts 10 minuten blessure tijd bijtelde was het nog lang spannend.
In de 100e minuut dan eindelijk dat verlossende fluitsignaal en de 3 punten waren binnen.
Na de wedstrijd kreeg een speler van Nieuwland nog een rode kaart omdat hij commentaar leverde aan de scheidsrechter.
Een mooie overwinning zo voor de winterstop! Vandaag was te zien dat iedereen zijn best deed en elkaar probeerde te helpen in moeilijke situaties! Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken na de winterstop en dan weet ik zeker dat we uiteindelijk in het linkerrijtje belanden.

De volgende competitiewedstrijd zal op 19 januari 2019 gespeeld worden in Kwadendamme tegen ST Hoedekenskerke/Kwadendamme 1. Hoe deze wedstrijd zal verlopen leest u in het verslagje van Ardjan Bolink

Aanvullende gegevens