Maandag morgen om 8.00 uur was het zover; de eerste wedstrijd van de JO11-1 staat op het programma. Vroeg uit de veren, eerst Matthijs van de jo-10 nog even oppikken en dan op naar het Omnium. Deze morgen spelen de JO11-1 & JO11-2 hun poule wedstrijden. Doordat er diverse spelers een vakantie hadden gepland zijn de 2 teams genoodzaakt om elkaar te helpen door 2 spelers tussen deze 2 teams te laten pendelen. Snel steeds even wisselen van shirt en weer verder gaan. De JO-11-1 bestaat deze dag uit Hugo op het doel, laatste man Owen, centraal Jens op de flanken Damian, Mats en Fabian en in de spits Siem. Fabian en Siem doen ook mee met de JO11-2 dit team bestaat uit, Lars op het doel, laatste vrouw Jany daarvoor Jairo, op links Matthijs, centraal Fabian en op rechts Keani en in de spits Siem.


De eerste wedstrijd van de JO11-2 spelen ze tegen de Bevelanders. Dit zijn wel erg grote en sterke spelers. Het is een gelijk opgaande wedstrijd waar de Bevelanders op het laatst toch aan het langste eind trekt de uitslag is 0-2 voor de Peelanders. Het is deze wedstrijd even wennen aan de snelheid van de bal en de positie die iedereen moet bekleden in de zaal. De volgende wedstrijd kunnen de spelers elkaar steeds beter vinden en krijgen ze al snel door dat er meer inzit. Jairo en Jany ( gaan verder dit verslag al de verdedigende J’s ) houden het vanachter goed dicht en als er toch een tegenstander doorkomt is het Lars die zijn doel schoon houdt. Ook laten de 2 J’s zien dat ze in bal bezit steeds betere beslissingen gaan nemen. Ballen worden verlegt naar de andere kant en de spitsen worden ook gevonden voor het publiek heerlijk om te zien. Dit allemaal lukt de tweede wedstrijd heel goed als er in 11 min 7 x een doelpunt valt achter de doelman van SSV. Diversen doelpuntenmakers laten heerlijke aanvallen zien in hal 2. Deze wedstrijd is het startschot van 4 een opvolgende wedstrijden die gewonnen worden. Kloetinge, SSV 2 en Wolfaartsdijk worden gewonnen met de volgende cijfers 3-0 , 1-0 en 2-0. Lars heeft deze morgen 2 doelpunten toe moeten toestaan maar verder prima gespeeld met goede reddingen en prima voortzettingen bij bal bezit. De 2 J’s lieten prima verdedigend werk zien en hier begonnen ook vaak de aanvallen van Apollo. Dan de Keaan die is zo vlug als water. Hij heeft een prima schot wat veel gevaar op levert. Dan de prima spelende Matthijs die met zijn oud ploeggenoten stond te voetballen of hij nooit is weggeweest, prima kerel op links! En dan speelde Fabian en Siem in de spits en op het middenveld. Zij waren vaak de laatste stap naar een doelpunt. Al met al een prima ochtend voor de JO11-2 met het behalen van de tweede plek in de poule achter Bevelanders. Vrijdag 28-12 gaan we proberen om via de plaatsing wedstrijden in de finale te komen dan zijn de 3 versterkingen er weer bij.

Dan de verrichtingen van de JO11-1. Zij begonnen het toernooi tegen Arendskerke; een taaie tegenstander die we ook in de competitie zijn tegen gekomen. Het ging gelijk op met aan het einde van deze pot een prima aanval die bij de tweede paal beheerst door Damian werd binnengetikt. 1-0 voor Apollo een prima start. De tweede game staat G.O.E.S. op het veld tegenover ons. Grote jongens die prima kunnen voetballen. Net als op het veld merken we dat de tegenstanders ons onderschatten. De trainer van G.O.E.S. laat hun beste speler op de bank beginnen omdat ‘dit toch wel gewonnen gaat worden’. Niets is minder waar; aan het einde van de wedstrijd staat er 1-0 voor Apollo op het bord. Dan tegen de mannen van SSV-1. Hier moeten we ook weer vol aan de bak. 1-0 voor waarna de 1-1 ook snel op het bord komt. Het eerste doelpunt wat we tegen krijgen deze morgen. We zijn op dat moment even uit positie en dan ligt de bal er ineens in ( een wijze les blijkt later). Daarna laten de mannen echt een paar mooie zaalvoetbal acties zien. Ballen worden aangenomen en rollen niet meer zo makkelijk uit, de derde man wordt veel gevonden. De omschakeling die heel hard nodig is in de zaal bij het verdedigen en aanvallen kost veel moeite
(energie ) maar het lukt. Deze pot trekken we naar ons toe en winnen met 3-1. Dan als laatste wedstrijden tegen de mannen van Kloetinge en wel 1 & 2. Eerst tegen 2 waar oud team genoot Gio in de basis staat. In deze wedstrijd laten de mannen van Apollo echt een paar mooie staaltjes voetbal zien en staat er na 11 min een terechte 3-0 overwinning van Apollo tegen de groen - witte op het bord. De gemeende felicitaties komen bij ons binnen en de complimenten krijgen zij terug. Nu komt het besef bij de mannen binnen dat er gespeeld gaat worden om de eerst plek. Die gaat dus tussen Apollo 1 en Kloetinge 1. Deze ploeg komt op het veld uit in de in de hoofdklasse en zij daar eerste geworden!! Zij kunnen dus echt wel voetballen. Apollo staat echt goed in positie deze combinatie van spelers die elkaar heel goed aanvullen. Ze geven niets weg. Kloetinge heeft het meeste bal bezit maar ze maken er geen kansen van. Daarentegen zijn er prima uitvallen van Apollo; Fabian maakt de 1-0 na prima positie spel en aan het einde van deze pot voetbal staat het publiek op de banken als Siem de bevrijdende 2-0 maakt. Eerste plek in de poule is dus een feit. Echt een knap staaltje voetbal van deze mannen!!!
Het is een mooie voetbal ochtend geworden van deze 2 JO11 teams. Waar team 1 speelt met en basis van spelers die gewend zijn om te voetballen tegen jongens en meisjes die een jaar ouder zijn en 2 spelers met een neusje voor het doel. En een jo11-2 met prima spelers die telkens een stapje verder komen en beter gaan voetballen. Maar het grootste plus punt van deze twee teams is dat het vele oefenen van deze spelers nu tot wasdom komt, het oefenen gebeurd in ‘ DE ‘ pannakooi op Apollo hier ligt de basis van de prestatie van deze ochtend voor deze 2 teams…..
En dus op naar de volgende ronde, Jo11-1 naar de finale op oudjaars dag en Jo11-2 kan hier ook nog terecht komen via de plaatsing wedstrijden op vrijdag a.s. daar gaan de eerste 2 teams ook naar de finale.
Tot ziens op de tribune!!!

Aanvullende gegevens