De finaledag is aangebroken op de laatste dag van het jaar 2018. De 2 teams van de JO11 staan in de finale. Met in de JO11-1 de bekende namen; Hugo op het doel,van achter Owen, in het midden Fabian , Jens , Mats en Damian en in de spits Siem. De JO11-2 bestaat uit het zelfde team dat via de plaatsing wedstrijden de finale wisten te bereiken. Lars op het doel, van achter Jairo en Jany, in het midden Lise , Vince en Koen en in de punt Keani. De JO11-1 moest de eerste wedstrijd tegen de Bevelanders spelen voor het eerst in zaal 3. Hier zit het publiek lekker dicht op het veld. Bevelanders is eerste geworden in poule 2. Het is een stevig ploegje met een paar goede voetballers.

 

Nadat de scheidsrechter het sein heeft gegeven om te beginnen laten de mannen van Apollo zien wat de bedoeling is, de posities worden goed ingevuld en het lukt allemaal vrij aardig.. We kunnen de wedstrijd naar ons toe trekken en komen op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Siem en Fabian. Deze 2 aanvallers laten vaak zien dat ze elkaar goed helpen door op de goede positie vrij te lopen en op tijd de bal af te geven. Dan is er plots toch een aanval van de Bevelanders die het doel van Hugo weet te vinden, we kijken elkaar even verbaast aan maar raken niet van de leg en gaan verder met voetballen en zo maakt Jens de 3-1. Punten in het zakje, op naar de volgende wedstrijd. En daar staan ze dan de 2 teams van Apollo tegen over elkaar JO11-1 een sterk team met alleen maar jongens die elkaar steeds beter kunnen vinden. Dan de JO11-2 die de poule wedstrijden prima spel hebben laten zien en in de plaatsing wedstrijden de tweede plek wisten te veroveren en dan ineens in de finale zitten. De JO11-1 is zoals verwacht sterker en hebben de overhand maar de JO11-2 is een taaie tegenstander en geeft niet zomaar op. Ze zitten weer overal goed tussen en weten lang het doel schoon te houden. Dan is het toch Fabian die “zijn’’ doelman weet te verschalken en dan maakt Siem ook nog de 2-0. Een verdiende overwinning van 1 op 2 maar het ging niet vanzelf. Dan spelen de 2 teams te gelijkertijd; 2 tegen Kloetinge en 1 tegen Arenskerke. In de plaatsing wedstrijd tussen 2 en Kloetinge was het verschil groot en ging met 6-o onderuit. Nu is de uitslag 4-0 voor Kloetinge minder doelpunten tegen en dus weer een stapje beter geworden maar tegen het geweld van deze mannen kan nog niet worden opgebokst. Wat zeer positief is, is dat de moed na deze 3 potjes niet is opgegeven en daardoor komt er in de laatste wedstrijd tegen de Bevelanders toch het verdiende punt (1-1). Klasse gedaan jongens en meiden!!. Heel knap gedaan om via de omweg in de finale komen, dan de eerste wedstrijden te verliezen maar door positief te blijven jezelf beloond met dit gelijke spel. Met deze ervaring op zak kunnen jullie het straks op het veld in een klasje hoger gaan proberen en met het doorzetting vermogen wat jullie deze 3 dagen hebben laten zien komt het prima voor elkaar!
Dan verder met de JO11-1. Zij speelden tegelijkertijd met JO11-2. JO11-1 moest tegen Arenskerke. Wat de jongens lieten zien was een genot voor het oog. Met het publiek vlak langs het veld waren er aanvallen te n die ook voorkomen bij teams waar de spelers een jaar of 16 zijn. Wat ik hiermee bedoel is dat er hard wordt ingespeeld , vrij wordt gelopen , acties gemaakt worden; echt heel leuk om naar te kijken. Ik moet zeggen dit heeft ook met Arenskerke te maken. Zij wilden ook graag aanvallend voetballen maar tegen dit Apollo waren zij niet opgewassen, alles klopte deze game. Zo scoren Jens , Damian en Siem 2 x en staat er na 13 min een uitslag van 4-0 op het bord als de zoemer klinkt. Het publiek geeft de voetballers een hartelijk en verdient applaus en de complimenten worden hartelijk ontvangen door de spelers van Apollo. Dan rest er nog 1 wedstrijd tegen het Kloetinge, waar we ook de eerste dag in de poule zaten. Die wedstrijd verliep vlotjes en werd met 2-0 gewonnen. Als we nu een gelijk spel konden maken zouden we de winnaar zijn van dit prachtige evenement. Dit beseften we allemaal heel goed , maar deze wedstrijd was anders.
De tegenstander had geleerd van de eerste pot en was wederom de bovenliggende partij. Er waren diversen aanvallen waar zij uit konden scoren maar de paal en Hugo stonden in de weg. En dan 1 moment van een speler van Kloetinge; hij maakt zich goed vrij en zet het vizier op scherp, 1-0 Kloetinge. Dat komt aan, Apollo heeft hiervoor 2 keer dezelfde kans gekregen; Siem die alleen op snelheid richting doel van de tegenstander gaat, maar helaas 1 keer is de doelman sterker en pareert zijn schot en de andere keer is de tegenstander hem de baas. Verder zijn er nog wel een paar aanvallen maar het mag niet lukken…… en dan zijn 13 min ineens heel snel voorbij. Voor Apollo duurde dit toernooi 1 wedstrijd te lang en we moeten de eerste plek aan Kloetinge laten. Nadat er een paar traantjes zijn gevloeid is er toch het goede gevoel wat we er aan overhouden. Een prima georganiseerd toernooi met veel mooie wedstrijden. Leuk voor de ouders om naar te kijken, een steeds beter voetballend Apollo, zowel 1 als 2. Prima ervaringen opgedaan om straks weer op het veld mee te nemen!!
Tot snel in 2019.

Aanvullende gegevens