Apollo – Jong ambon
Zaterdag 9 februari
Vandaag komt Jong Ambon op bezoek, 1 van de 6 clubs uit de competitie die in het rood strijden.
De uit wedstrijd in Middelburg werd met een 2-4 gewonnen, waar Apollo een prachtige 1ste helft speelde en zo niet meer in de problemen kwam. Met als resultaat de verdiende 3 punten.
Vandaag was dat al voor de wedstrijd anders, veel spelers uit de selectie waren niet aanwezig door blessures en andere verplichtingen. Daarom kwamen Timo en Mitchel vandaag ons helpen. (Bedankt mannen)
Nadat iedereen er was gingen we naar de kleedkamer om ons klaar te maken voor de wedstrijd. Na dat iedereen om gekleed was, kwam Jordi met de volgende 11 namen die starten.
Goalkeeper
Joeri
Verdediging v.l.n.r
Mitchel – Jaimy – Robin K – Roy
Middenveld v.l.n.r
Jelle G – RJ – Pascal -Timo
Aanvallers
Jeffrey – Jermaine
Wissels : Justin , Marcus en Ramon
En natuurlijk onze pupil Wout den Dekker die heel de middag met ons mee mocht. Bedankt voor je ondersteuning!


14.30uur het fluitsignaal klinkt en de wedstrijd is begonnen. Apollo begint vrij goed en speelt makkelijk de bal rond. Jong Ambon zakt in en het is al duidelijk dat we vandaag het spel mogen gaan maken. Alleen gaat het te langzaam en met veel onrust waar door we soms te makkelijk de bal verspeelde. Tot half in de 1ste helft Jong ambon de bal heb en richting de 16 van apollo wordt gespeeld, snelle 1 -2 en de aanvaller is door de laatste linie heen en scoort. 0-1 voor de bezoekers. Verder de 1ste helft weinig kansen voor beide teams en slordig voetbal.
We gaan rusten, waar Jordi de instructie geeft om vol er voor te gaan werken en dat we met meer durf en passie moeten gaan strijden. En dat we er vol voor moeten gaan.

2de helft begint Jong ambon trapt af, Apollo is wakker en we proberen gelijk drukt te geven. Zo is het Apollo dat de toon zet en dat we er vol voor gaan. Rond de 60ste minuut een mooie bal in de diepte op Jermaine die goed heeft opgelet waar de keeper stond , wipt in 1 beweging de bal over de keeper. Alleen door te veel effect of wind draait de bal op het laatst net langs de paal.
Wissel : Timo uit – Marcus in
Wissel : Pascal uit – Justin in
Helaas geen doelpunt. 73ste minuut Jeffrey wordt weg gestoken en loopt 1 op 1 op de keeper. Alleen verzuimt in het afmaken , en het maximale een corner wordt er nog uit gehaald.
Wissel : Jelle uit – Ramon in
Vanaf dat moment is het bijna alleen maar 1 richtingsverkeer van apollo naar de goal van Jong Ambon , alleen is het net elke keer niet. Het was ins vandaag niet gegund om te scoren. En zo verliezen we met een 0-1 uitslag.
Een wedstrijd waar we een gelijk spel wel verdient hadden, maar ook waar we de 1ste helft hebben verloren. Maar als we volgende week tegen wemeldinge net als de 2de helft ook starten, dan zou het bijna niet mis kunnen gaan.
Maar dat lezen we uit het verslagje van Roy Remijn.

Aanvullende gegevens