Zaterdag 16 februari, vertrekken we richting ‘de Boenze Boogerd’, het sportpark van V.V. Wemeldinge. De ploeg in rood-wit staat 1 plek boven ons, met 1 punt verschil, dus winst betekent een stijging op de ranglijst.
Het is uitstekend voetbalweer; een felblauwe lucht, een heerlijk zonnetje en relatief windstil. Uitstekende omstandigheden zou je zeggen, maar helaas voldoet het Wemeldingse voetbalveld niet aan dit ideale plaatje. In de voorbereiding wordt dit al snel duidelijk, waardoor het meegenomen wordt in het tactische plan. De opstelling voor vandaag is:
​​​​
​​​​ Bas
​​​​Jeffrey​​Jermaine​​
​​​Marcus​ Robin K.​​Roan ​​
Mitchell​Robin B.​Jaimy​​Jelle
​​​Youri​

Wisselspelers: Roy, Justin, Moreno, RamonDe klok slaat 15:00 en de wedstrijd begint. Op het veld staan 2 ploegen, gebrand om deze wedstrijd binnen te slepen. Waar aan inzet geen gebrek is, ontbreekt wel een groot deel van datgene waar we voor komen; namelijk voetballen. Beide partijen creëren weinig kansen en de bal gaat over en weer. Wemeldinge heeft gedurende de 1e helft het overwicht, maar weet dit niet om te zetten in een voorsprong. Bij rust is het dan ook 0-0.
In de rust wordt er één wissel gedaan. Marcus verlaat het veld en Roy komt het veld in. Jelle schuift door naar het middenveld, waar Roy de rechtsback positie in zal vullen.
De 2e helft gaat van start en lijkt op dezelfde manier te beginnen als hoe de 1e helft geëindigd is, een overwicht voor Wemeldinge met weinig kansen. Maar de drang voor de 3 punten wordt bij Apollo steeds duidelijker. De inzet gaat van 100, naar 120% en de passes komen steeds meer aan. Enkele combinaties slagen en de eerste kansen worden gecreëerd, maar het net nog niet gevonden.


Met het verbeterde spel van Apollo, wordt de felheid van Wemeldinge groter, zo ondervond Robin Braam. Een ‘OEEEH’ hier en een ‘AAAH’ daar heeft hij regelmatig door de lucht gevlogen en zo een vrije trap weten te winnen.
Rond de 65e minuut komt er een combinatie vanuit het middenveld, Bas weet Jeffrey weg te steken, die de bal meeneemt naar de achterlijn en deze teruglegt op de rand van de 16. Hier staat Robin K. de bal op te wachten, hij neemt ‘m aan en schuift de bal keurig in de linker onderhoek; 0-1. Een welverdiende voorsprong.
De volgende wissel is Moreno, hij betreedt het veld en Jermaine verlaat het veld.
Apollo blijft scherp spelen en de volgende kans is al in de maak. Bas neemt de bal mee over de linkerkant, waar hij Robin K. bij de 2e paal ziet en vooral hoort. De bal wordt keurig door Bas richting de 2e paal gelepeld, waar Robin K. zijn kans schoon ziet en de bal direct op de pantoffel neemt; keurig geraakt, ontzettend hard, maar wel een beetje uit de richting; Ingooi voor Wemeldinge.


De 3e en tevens laatste wissel van Apollo is Justin, hij komt er in voor Mitchell.
Terwijl het einde van de wedstrijd nadert, begint Wemeldinge te drukken. Ze zijn niet zo zeer gevaarlijk, maar zoals vaak bij een 0-1 achterstand; ze moeten 1x scoren om een punt in Wemeldinge te houden.
Rond de 80e minuut een aanval van de thuisspelende ploeg, ze komen er niet direct doorheen, maar spelen de bal rond buiten de 16. Hier wordt de spits in stelling gebracht, die besluit op doel te schieten. Niet direct een gevaarlijk schot, maar helaas wordt de bal door een verdediger van richting veranderd. Youri ligt inmiddels begrijpelijk in de andere hoek en moet toezien hoe de bal de andere hoek in rolt. Verdiend? Nee.. maar wel 1-1.
Een beter spelend Apollo gaat toch op zoek naar de 3-punter. De bal wordt rond gespeeld en Wemeldinge zakt in. Ondanks de goede inzet, wordt het werk niet beloond. De scheidsrechter fluit af en de wedstrijd eindigt in 1-1.


Aanstaande zaterdag speelt Apollo om 14:30 thuis tegen Spui. Een ploeg die momenteel de 13e plek invult. Dit elftal dient zeker niet onderschat te worden, maar hier liggen zeker kansen op 3 punten. De 2e helft van Wemeldinge doortrekken en dit 90 minuten volhouden, dan gaat dit zeker goed komen. Het verslag wordt de volgende keer geschreven door Jermaine van Aerde.

Aanvullende gegevens