Apollo 1 behoudt ongeslagen status na zesklapper tegen Cadzand

Zaterdag zes november werd op Sportpark ‘De Zuudoek’ het duel met Cadzand uitgevochten. De bezoekers, die er net een rit van een klein uurtje op hadden zitten, bezette voorafgaand aan het duel de tiende plaats in de competitie. Om in het spoor van koploper VC Vlissingen te blijven, moesten we deze wedstrijd dus winnen.

Dit leek we ons dan ook te beseffen. Vanaf de eerste minuut gingen we opzoek naar de openingstreffer. Het veldspel was prima, maar het ontbrak vaak net aan de eindpass. Langzaamaan ging dit voor wat irritatie zorgen, waardoor het veldspel slordiger werd.

Na 35 minuten viel de zeer welkome 1-0. Het was David van Wirdum die oog in oog met de uitstekend keepende doelman van de Zeeuws-Vlamingen niet faalde en met een slimme voetbeweging de 1-0 op het scorebord schoot.

We hebben dit seizoen eerder laten zien dat wanneer de openingstreffer eenmaal gemaakt is, de tweede niet lang op zich laat wachten. Zo ook nu. Drie minuten na de 1-0 dansde Jermaine zich met een fraaie dribbel een weg door de Cadzandse defensie. Met een steekpass zette hij Marcus aan het werk, die de bal onder de keeper doorschoot voor de 2-0!

En ook toen was het nog niet genoeg. Nog voor rust zou het 3-0 worden. Wederom Marcus, maar deze keer een stuk fraaier dan de eerste. Een goede loopactie van Marcus werd op waarde geschat door Jelle, die hem door de lucht bediende. Marcus liet de bal één keer stuiteren en lobte vervolgens de bal zo over de keeper in het doel. Toch nog een riante voorsprong bij rust, wat trainer Jordy Heikens tevredenstelde.

Na rust moest de motor weer even op gang komen, maar in de 71e minuut liep het eindelijk weer zoals we wilden. Clubtopscorer Masciano Weeda deed nog een duit in het zakje en schoot in de 71e en de 79e minuut de vierde en de vijfde van de middag binnen.

Het slotakkoord was voor invaller Moreno van Aerde. Hij werd aangespeeld door, in mijn ogen de man of the match; Mitchel Meijer. Dit soort kansen zijn aan Moreno vaak wel besteed en dus pikte hij ook nog zijn doelpunt mee.

6-0, opnieuw een goed resultaat. Door het gelijke spel van Wolphaartsdijk tegen Jong Ambon, staan we momenteel op een tweede plaats. Koploper VC Vlissingen had het lastig bij HKW’21, maar wist in de slotfase toch het duel naar zich toe te trekken.

Aankomend weekend zijn we een weekend vrij i.v.m. de interlandperiode. Maar goed ook, anders hadden we wellicht te weinig spelers gehad. Mitchell Meijer mag namelijk na zijn sterke optreden tegen Cadzand aansluiten bij het Jong Oranje van Erwin van de Looi, Moreno en Jermaine werken een trainingsstage af in Suriname en Masciano maakt zich met Egypte op voor de WK Kwalificatieduels met Angola en Gabon.

Zaterdag 20 november zullen zij net op tijd terug zijn voor de wedstrijd met MZVC. Op Sportpark de Zuudoek te ’s-Gravenpolder gaat om 14:30 uur de bal rollen. Het wedstrijdverslag van dit duel komt uit de pen van, hoe kan het ook anders, Mitchel ‘Mitta’ Meijer.

We hopen jullie allemaal te mogen verwelkomen de 20e, om ons te steunen in de jacht op de bovenste plaatsen. Tot dan!