Eerste verslag van de hoofdmacht

De voorbereiding.

Op zaterdag 31 juli begon het seizoen 2021 – 2022 met een training waarbij 16 spelers acte de présence gaven.  Dit seizoen hebben Rick Goedegebure , David van Wirdum en de terug gekeerde Michel Korsuize de 22 koppige selectie aangevuld. Daarentegen heeft Youri Bal de Zuudoek verlaten voor een avontuur bij v.v Kloetinge.

Tijdens de voorbereiding is wel gebleken dat de kans op blessures groot is. Ondanks dat er veel aandacht is geweest voor de opbouw van trainingen bleek toch een aantal spelers niet ongehavend uit de strijd te zijn gekomen. Gelukkig op het oog geen langdurige blessures en lijkt iedereen de start van de competitie te halen. Gevolg hiervan was wel dat er een aantal oefenwedstrijden geannuleerd moest worden waardoor Apollo slechts een drietal wedstrijden ter voorbereiding op de bekercompetitie speelde.

Een overzicht:

17-08-2021  SV Apollo ’69 –  SC Waarde 2-2   (rust 1-2)
’16 0-1 SC Waarde
’23 1-1 Collin Tolhoek
’31 1-2 SC Waarde
’77 2-2 Masciano Weeda

210-8-2021  SV Apollo ’69 –  SC Stavenisse 4-1  (rust 1-0)
’26 1-0 Ruben Veerhoek
’75 2-0 Masciano Weeda
’77 3-0 Marcus Joosse
’81 4-0 Masciano Weeda
’90 4-1 SC Stavenisse

28-08-2021 SSV ’65  2 –  SV Apollo ’69  0-10 (rust 0-6)
’90 0-10 Ruben Veerhoek

Op zaterdag 04-09-2021 staat de eerste bekerwedstrijd op het programma met een thuiswedstrijd tegen 3e klasser VV Kapelle.  De poule word completeert door VVC ’68 ( uitwedstrijd op 11-09-2021)  en Tholense Boys (thuiswedstrijd op 18-09-2021) .

04-09-2021 SV Apollo ’69 – VV Kapelle 1-3  (rust 1-1)

Al vroeg in de eerste helft krijgt Kapelle een dot van een kans om de score te openen. Keeper Ramon pareert dit gevaar uitstekend wat later een aanloop bleek naar een zeer sterke eerste helft van Apollo zijde.  Vooraf was al duidelijk dat Kapelle een voetballende intentie heeft en daar was het strijdplan dan ook gedeeltelijk op gebaseerd.  Met de juiste felheid en goede voorzetting na balverovering word Apollo ook regelmatig dreigend en komt het in de 13e minuut op voorsprong.  Masciano gaat goed door en word onrechtmatig afgestopt binnen het strafschopgebied. Marcus weet hier wel raad mee en scoort de 1-0.

Echt grote kansen kan Kapelle niet creëren ondanks het hogere percentage balbezit. Helaas komen ze nog voor de thee (minuut 37)  langszij,  1-1 rust.

Na de broodnodige rust pakt Apollo de draad weer goed op.  De krachten sijpelen langzaam weg  maar Kapelle is nog steeds niet bij machte om echt grote kansen bij elkaar te voetballen. Helaas word het aan Apollo zijde ook slordiger wanneer de vermoeidheid  de overhand krijgt.  In het laatste kwartier weet Kapelle dan toch nog het verschil te maken met goals in de 78e en 85e minuut wat een 1-3 eindstand betekend.

Ondanks de nederlaag is er een prima wedstrijd op de mat gelegd en kunnen we met opgeheven hoofd het vervolg van de bekercompetitie aangaan.  VVC ’68 is komende zaterdag de opponent.  In Halsteren word er om 14:30 uur afgetrapt.