SV Apollo 69 1 – Tholense Boys 1

Na een mindere wedstrijd in Halsteren tegen VVC stond vandaag de wedstrijd tegen Tholense Boys op het programma. Een wedstrijd waar voor ons geen volgende ronde meer te behalen viel, maar voor de tegenpartij stond dit nog wel op t spel. Het weer zat mee dus prima omstandigheden voor een mooi potje voetbal.

De volgende 11 namen waren gekozen om het strijdplan van Jordy uit te voeren:
Ramon, Jaimy, David, Justin, Timo, Jelle, Rick, David, Masciano, Marcus en Pascal.
dit betekent dat Mitchel, Jermaine, Collin, Jelmer en Wesley op de bank beginnen.

Zoals gezegd waren het prima omstandigheden voor een potje voetbal en dit was ook te zien langs de kant. De supporters aan de zijkant zagen hoe de scheidsrechter voor het eerst floot voor het begin van de wedstrijd. Vanaf het begin van de wedstrijd merkte je dat Tholen het spel graag wil maken, maar Apollo deed hier goed aan mee. De 2 teams waren gelijkwaardig aan elkaar en dit resulteerde in kansen aan beide kanten. Het duurde dan ook tot de 32e minuut voordat de score geopend werd. Het was helaas Tholense boys wat op voorsprong kwam. Door een goeie individuele actie kwam de 0-1 op het scorebord te staan. Apollo liet het hier niet bij zitten en neemt het spel over. De Thoolse defensie wist hier niet goed mee om te gaan en maakten een aantal fouten achter elkaar. Dit resulteerde dan ook tot een goede goal van Jelle, waardoor de 1-1 op het scorebord verscheen. Vlak voor rust krijgt Tholense Boys nog een vrije trap op randje 16, gelukkig wist Ramon deze goeie inzet uit de kruising te tikken waardoor we met een gelijke stand de rust in gingen.

In de rust geeft Jordy aan dat dit is wat hij wil zien en dat we moeten proberen nog net iets rustiger te worden aan de bal. Er vinden in de rust nog geen wissels plaats en zo verschijnen dezelfde 11 namen weer aan de aftrap voor de 2e helft.

In de 2e helft een niet veel ander spelbeeld dan in de 1e helft beide ploegen blijven aan elkaar gewacht, maar dit resulteert niet in grote uitgespeelde kansen. Na 10 minuten spelen in de 2e helft wordt Collin ingebracht voor Pascal. Qua spelbeeld verander er niet veel. Beide ploegen creëren nog wat halve kansjes, maar uiteindelijk is het Apollo wat de betere kansen creëert. Na een goed lopende aanval eindigt de bal bij Timo die de bal net voorlangs schuift waardoor de 1-1 op het scorebord blijft staan. Jaimy kan helaas ook de wedstrijd niet volmaken en wordt gewisseld voor Mitchel. Ook Rick kan de 90 niet volmaken en wordt vervangen voor Jelmer, daarna maakt ook Wesley zijn debuut in Apollo 1 hij mag Masciano vervangen. Helaas wordt er niet meer gescoord en eindigt de wedstrijd in een welverdiende 1-1. Kijkend naar de 2e helft had Apollo de wedstrijd nog over de streep kunnen trekken, maar al met al een goed resultaat.

Volgende week staat de start van de competitie op het programma in en tegen Jong Ambon. Hoe deze wedstrijd is verlopen kunt u lezen in het verslag van onze Captain Jaimy Ijzer.